Oct 31, 2012

One Step At A Time


Man är väldigt nyfiken på att se slutmålet och framtiden men saken är att om man tar ett steg i taget och har en plan så kommer man närmare sitt mål. Det kan hända att man snubblar på vägen men det är bara att resa på sig och fortsätta. Det är egentligen det som det mesta i livet och sporten handlar om. Ge aldrig, aldrig upp. Fortsätt oavsett om det bara är du som tror på ditt mål. Sen har vi oss otåliga med som vill att allt ska ske så snabbt som möjligt, men saker tar sin tid. Det som krävs är hårt jobb, eller kanske ska säga oftast väldigt hårt jobb. Sen kan du titta tillbaka och vara stolt över att du gav allt och se dina positiva resultat. Jag vet att vägen kan vara tuff, speciellt när man har höga mål som de flesta elitidrottare har. Jag vet också att det är lättare att ta sig igenom de tuffa "passen"/stunderna när man har sitt slutmål i huvudet. Man vet vad som väntar och man gör Allt som krävs för att komma dit.

Idag har jag ätit frukost och gör mig redo. Idag tar jag bilen till Zurich för att plocka upp min middags dejt på flygplatsen och sen tar vi os in till Zurich, ska bli så kul!

Kram

Oct 28, 2012

Appreciate Life

This is my weekend in pictures, I will write most of the text in Swedish:


 Måste berätta om mina senaste 15 timmar utan min hemmanyckel. Vi kom hem från borta match, första matchen som vi tyvärr förlorade med 6-5, kom tillbaka till hallen vid nio tiden. Vi åkte hem till Kira där vi hade lagmiddag och åt och skrattade gott i några timmar. Jag fick sedan skjuts hem men hittade ingen hemma nyckel. Jag har alltid min nyckel i ett speciellt fack i min väska. Om den inte är där så har jag den i jackan, men den var inte i någon av fickorna. Jag letade igenom hela väska 4 gånger och även jackan. Slutade med att jag fick skjuts tillbaka till min lagkamrat Kira. Jag fick sova där och i morse fortsatte letandet. Letade i jackan, väskan, ishallen, parkeringen, åkte till och med och tittade om den fanns hemma i nyckelhålet, haha. Ingen nyckel. Då min extra nyckel brukar vara på hotellet Delfino hos min vän, hade jag den såklart hemma i lägenheten just nu i dagarna. Så efter lite funderingar på att klättra in på min balkong via grannen, ringa låssmed, ta in på hotell m.m så ringde jag en tjej som jobbar på kontoret i huset. Hon kom, även fast det var hennes egna tid och söndag, med en tredje extra nyckel så jag kunde komma in i min lägenhet. LYCKA!!!!! Att få ha en egen nyckel, att ha ett eget hem, att ha mat. Men framförallt att ha alla de underbara människor runt i kring en som hjälper till. DET Älskar jag! Så när jag kom innanför dörren i hallen hittade jag min nyckel och tänkte det är inte sant?! Jag har haft den så nära hela tiden men inte hittat den. Så från att inte ha någon nyckel till att ha 3. Kira och Stephanie är mina hjältar idag!


Team dinner at Kira´s, raclette dinner, so good!


Igår var det tidig uppgång, alarmet ringde vid 06.20 och då var det dags att laga frukost. Hämta upp Shannon och Kira för att sen åka till hallen och packa trunkarna. 07.30 var det avresa till Thun som ligger straxt utanför Bern. När vi väl kom fram till den iskalla hallen fanns inget omklädningsrum, det var bara att slå sig ner och vänta. Shannon och Kira sitter glatt och väntar.



Väl inne i vårt lilla omklädningsrum, lika litet som en container. Det bra var att vi behöll värmen där inne då det var riktigt kallt. Ishallen hade bara tak, inga väggar och det snöade ute. Vi förlorade vår första match för säsongen med 6-5, det va trist. Ser fram emot kommande helg, då vi möter serieledarna Zurich borta i Zurich. De har många bra spelare och en av världens bästa backar Christine Meier, som jag spelat med hemma i AIK.


God frukost, mannagrynsgröt med frysta bär, så gott.



Min lilla högtalare som följer med mig och spelar musik för mig och mina nära och kära vart jag än i världen befinner mig. Den räddade oss även i Thun.


 Den här bilden är till Karin, Matija och Jocke. 7,5 jordnöt, tänker på er!


Varit på Ikea och de har redan tagit fram alla julsaker. Fanns glögg, julkola och pepparkakor i mängder.


 Tyska autografjägare har skickat brev till mig och jag har fått signerat deras kort.

 
  
 I fredags hittade jag lite Ryska rubels i min plånbok från förra året. Inga summor
men lite kul och jag fick tillbaka massa minnen från när jag bodde i Ryssland.

 

Fått mess från min fina Karin och hennes nya jobb bil, älskar den, den klär dig vännen!
Hälsa Tobbe, ser honom i framsätet.

 

 Haft tjejsnack men min fina "Tage", min lilla clown som förgyller mitt liv.


 Min syster å hennes fina tjejer firade Bea igår och de skickade en hälsning till mig, jag fick ett D av dem via sms. Tack brudar!!!

Nu är det lite fix hemma, planera för veckans roliga möten, promenad, middag men vänner och Solsidan. Bra dag efter massa jobb med att ta sig in i lägenheten.

Puss Danni


Oct 25, 2012

Plan

Älskar planer, speciellt bra planer!

Today

Tiden rullar på som vanligt, idag har jag:

06.50 Alarmet ringde
07.10 Frukost
07.30 Cykla till ishallen
08.15-9.30 Hockeygym
11.00 Gjort ett ärende
11.30 Cykla hem
12.00 Handla mat å cykla hem
12.15 laga mat och äta
13.00 Hjälpt en vän

Nu är det dags att plugga lite och låta kroppen vila lite. Sitter och läser på balkongen, 16 grader och sol här nu, njuter då jag hörde att det skall bli kallare till helgen, men inte lika kallt som hemma i Sverige, burr!!

Kram Danni

Team Sweden


Damlandslaget U18 till en 4-nationersturnering i Ryssland

Huvudcoachen Henrik Cedergren har tagit ut Damlandslaget U18:s trupp till en 4-nationersturnering i Dmitrov, Moskvaregionen, Ryssland den 8-10 november 2012.

Läs mer här.


ERFAREN. Forwarden Emma Eliasson, Munksund-Skuthamns SK, har spelat 177 landskamper. Nu är hon uttagen till Damkronorna och en 4-nationersturnering i Finland den 6-10 november. Foto: BILDBYRÅN I HÄSSLEHOLM 

Damkronornas trupp uttagen till en 4-nationersturnering i Finland den 6-10 november. Huvudcoachen Niclas Högberg har tagit ut Sveriges trupp till 4-nationersturneringen i Kerava och Tikkurila, Finland, under tiden 6-10 november 2012. Deltagande länder är Finland, Kanada, Sverige och USA.


Danni 


Oct 23, 2012

I really miss my Family. My Mom, Dad, Sis and Brother. Love you!

Danni

Ge mig 4



Så vad har hänt sen i fredags: Fick besök av min finaste, hämtade på flygplatsen, vi tränade, vi åkte på borta match hela lördagen i Neuchatel, hade kul i 10 timmar på bussen, vann matchen, gjorde en hat trick, åt massa god pasta, spelade hemma match på söndagen, vann det matchen med, haft trötta ben, bestigit berg (1961 meter, Monte Tamaro), haft lite träningsvärk, ätit ännu godare pasta, ätit massa god glass till efterätt, tittat på solsidan, hjälpt barnen åka skridskor, tränat. Ja a, å kan man nog sammanfatta mina senaste 4 dagar. Imorse var det is på hockeygym, sen hem och tvätta och äta lunch. Nu har jag gjort lite saker på min "to do list" och ska ner och hänga upp tvätten. Ikväll är det jag som håller i lag fysen och sen is på schemat.


Igår var det dags att bestiga ännu ett berg, här är vi nästan uppe på toppen.


Här har vi bestigit Monte Tamaro, 1961 meter över havet. En underbart fin utsikt över
alla alp toppar bakom oss.

 

 Solen sken och det var varmt och skönt, vi fick "PB" på att ta oss upp och ner för berget, garanterat fortast tid. Bra val av väg nedför, visst?

 

Hälsningar från toppen av ett soligt Lugano.


 Igår var det dags för "kids skate" igen, vi hjälpte barnen att åka skridskor. Direkt efter vi varit uppe på
berget åkte vi till ishallen.


 Ungarna hade kul och jag hjälpte dem och lekte med dem hela passet.


 Häng med i 30 sek på en cykel intervall, gör 16st varje fredag för att få
snabba ben inför matcherna som spelas på helgerna.


 Igår vart det ännu en god middag hemma i köket.


 Det blev lite efterätt och Solsidan, avsnitt 3. Min nya favorit smak på glass är caramel.


Man är inte bortskämd med tejp, vi måste köpa tejp själva. Så jag fick två rullar av A-lagets materialare
Niklas, att man kan bli så glad av så lite!! Om ni vill skämma bort någon, så ta närmaste hockeytjej, de blir glada av sånt här :)

Danni



Oct 19, 2012

Cozy Friday


Äntligen fredag, bästa besöket kommer ikväll, träning, mat å fix på schemat.
Imorgon är det borta match och på söndag hemma match, kommer bli mycket
istid då vi har flera spelare skadade. Snart kommer även Robban och Ingela på besök,
längtar!


 Såhär kan en frukost se ut, Kellogs K med jordgubbar och färska hallon, en omelett med champinjoner och lök och en skiva bröd.

 
Hemmagjord räksallad med massa gott i men man ser inget för det så mycket räkor, gott!


 Favorit skinkan, bresaola, så gott!


Ibland lyxar jag till det då blir det mannagrynsgröt med hallon.

Kram Danni

Oct 15, 2012

Big Win


Good practise today, on the bike and on the ice. I forgot to tell you about our game this past sunday,
we won against Bomo Thun 9-1. Next game is on saturday, homegame against Un Neuchatel.

Danni

The essence of life is to Care,

the secret of life is to Dare,

the adventure of life is ti Learn,

the challenge of life is to Change,

the joy of life is to Love.

Danni

Oct 14, 2012

World Girl´s Ice Hockey Weekend



Welcome to the World Girls' Ice Hockey Weekend tracker on 13/14 October 2012. We keep you updated here with events in 30 countries. The result will be a collection of images and reports from a weekend full of fun for girls all over the world. The stories will be posted in chronological order as we get them with the newest ones on top. More than 300 events with thousands of girls are expected as part of this global campaign.



Note: next year the World Girls' Ice Hockey Weekend will be staged on 12/13 October 2013. If you have any questions or want to be included in the communications for next year, send an email to wgihw@iihfoffice.com.


This is some of my pictures to show you all what I do to support hockey.
Both girls and boys, all over the world:


Me and my younger Sister Sandra, she also plays ice hockey back home in Sweden.


As much as I can I am always helping girls and boys to develop on and of the ice.


 At Atlantic Ice Warriors Camp in New Foundland in Canada.


 First time you step out on the ice, it is important to have support and fun.


Stina, Me and Lisa att our home rink in Sweden Ritorp.


Me with two young girls in Toronto.


Sandra, Daniella and Me playing hockey at New Years Eve.


Look at this upcoming hockey star, all dressed up in Bauer equipment.


 So many cute girls between 2 and 5 years old in Burlington, Canada.
Every where I go, I always help out with kids skate. So happy to help
all those girls and boys and to teach them how to skate.

 

 Teaching my little canadian brother Cade to skate.

 

 This was Cade two years ago. I miss you Cadie!


In Sweden, teaching kids how to shoot. We where in Sälen, a ski resort, 
with Olympic Day in march. We had no ice rink, so we had a net so the kids could
come and practise on their shoots.


There is no guarantee that says that you will win something big.
But if you do you best, have fun and do what you love, there
will be alot of great moments. And they will last for a lifetime.


You meet so many great friends through hockey.


Me and my friends, just playing hockey for fun when I am home in Sweden for New Yers Eve.


Children are our future so teach them well and support them. People and especially kids needs someone to look up to. It is our responsibility to show them the way and believe in them. I will always do, I will always help them live their Dreams.

Danni