Nov 28, 2012

Give More Than You Get


Detta sms gjorde min dag, härligt att se att någon behövde mitt blod som jag gav för några veckor sedan.Ge blod ni med, det kan rädda någons liv!

Jag kommer alltid ge mer än vad jag får, alltid le, alltid hjälpa andra, alltid uppskatta allt jag har och njuta av att leva.

Danni

Keep It Simple


Våga utmanas, våga testa nya saker, det är oftast lite läskigt och obekvämt men ju mer man vågar desto modigare blir man. Dessutom lär man sig på vägen. Finns oftast tankar som man går och tänker på, men gör man inget bra av dem så blir det oftast inget av dem. Ibland måste man ha hjälp med att ta första steget, att våga göra något för första gången. Våga ta hjälp om det behövs. En sak som jag lärt mig genom mina år, det är att våga fråga. Hade jag inte haft mod eller vågat fråga hade jag inte varit där jag är idag.

Du kan inte klaga om du inte gjort något åt det, jag möts varje dag av människor som klagar på saker. Oftast väldigt enkla saker som tex att de önskar att skridskorna var slipade eller att sin klubba har gammal tejp. Hur kan små saker vara så stora problem för folk? Brukar oftas uppmana dem att göra något åt det. Fråga materialaren på hallen om han kan slipa skridskorna och linda om klubban. Poff så vart det ur världen och löst! Smidigt va:) Det blir oftast vad man gör det till, gör det enkelt. Älskar hjälpfulla människor, tack för att ni finns! Ni gör mitt och andras liv så mycket bättre och roligare, fortsätt hjälpa varandra!


Danni


Nov 27, 2012

Rainy


 In the afternoon I went out in the rain. We went to Ikea to buy a christmas gift for the team dinner on saturday.


In my rubber boots, love it!

Danni

Nov 26, 2012

Aftonbladet


Bilder uppe på Aftonbladet idag, se mer HÄR.

Kram Danni

Top 10 Countries

Top 10 på länder som besöker min blogg:

1. Sverige

2. Schweiz

3. USA

4. Ryssland

5. Kanada

6. Nederländerna

7. Tyskland

8. Österrike

9. Norge

10. Serbien

 

Swiss Stats

Trevliga Emil Karlsson ringde precis från Aftonbladet och ville ha länken till vår serie i Schweiz, kanske är fler som vill ha den och se tabell, statistik och poäng. Klicka här. Där kan matcherna följas online under- Spiele LIVE i vänster kolumn. Gå in under ligan Frauen A, vilket är högsta dam ligan.

Kram Danni

Win x2

Det är måndag och jag vaknade upp själv hemma i Lugano, tyst och ensamt. Pappa och lillebror Alex har varit hos mig och hälsat på i några dagar. De åkte till Milano igår för att se Alex favoritlag Juventus spela. Själv har jag spelat 2 matcher i helgen och vi har vunnit båda, bra helg för hockey.


 Morgonlöpning på schemat. Sprang ner till stan och hämtade lite kläder från tvätten. Jag kände själv att det kändes lite udda att göra ärenden på stan medan jag löptränade men va gör man inte för att va effektiv. Man älskar ju att slå två flugor i en smäll, kan man slå ännu fler på samma gång så är ju lyckan total. Såg på folks miner att de tyckte de tyckte det var lika udda som jag, speciellt när jag sprang hem med kläderna i handen.


Veckans påbörjade "To Do List".


Igår var det borta match och roadtrip som gällde, Neuchatel stod för motståndet och resan var ca 4,5h i buss. Då är man glad för teknikens alla under. Rihanna stod för underhållning på telefonen och påvägen hem fick jag skratta till Solsidan. Solsidan får mig att skratta högt, även om jag tittar på det ensam. Ser fram emot ett Solsidan medley med min finaste.


Det första jag sätter på när jag kommer hem är musik, Spotify är en av mina favoriter. Just nu är några av favoritlåtarna: Vart jag än går- Stiftelsen, Keep you much longer- Akon, Hold my hand- Michael Jackson Duet with Akon, Girl on fire- Alicia Keys. Finns ju så många bra låtar och så anpassar man dem bara till humöret och vad man känner för, underbart.



Ingenting kommer gratis, du måste göra det, genom förändring.


 Jag har skrivit många gånger tidigare att "Swiss hockey" kommer med överraskningar. Vi har ju bland annat spelat i kraftig dimma, så illa att man inte sett pucken om den varit några meter framför dig. Vissa tjejer spelar i helt "olagliga" tejpningar på benskydden, hemma i Sverige hade vi aldrig tillåtit det:). Igår kom en till överraskning, Ikea pallen som de använde för att hoppa över sargen. Va säger man? Det är bara att rycka på axlarna å inse att man inte sett allt ännu. Ikea, inte visste dem som gjorde den pallen att den skulle användas i Schweiz Damhockey liga. 

Nu har jag hunnit springa, hämta kläderna, tvättat två maskiner nere i tvättstugan, lagat mat, diskat, bloggat och nu är det dags för en liten snabb städning innan nap´en. Sen ska jag lära barnen åka skridskor på hallen och träna is med laget senare ikväll. My life, love it men f-n va jag saknar min finaste! Jag älskar att omringas av dem jag älskar och det tar lite på krafterna att sakna dem hemma i Sverige. Speciellt när man är så familjekär som jag är. Mina Nära och Kära, Saknar er!!!

Kram Danni

Nov 23, 2012

Olympic Day Falun


Jag flög hem i tisdags för att närvara och jobba på Olympic Day i Falun i onsdags. Det var den sista Olympic Day dagen för i år och jag är tacksam och glad att jag har fått vara en del av den och så många andra dagar detta året. Ett härligt gäng med grymma Olympier från flera olika grenar, både sommar och vinter. Med Lisa i spetset, chefen, all eloge till dig! Att få ha varit på alla dessa olika orter runt om i landet och sett glädjen i alla barn och ungdomars ögon och spring i benen är oförglömligt för mig.

"När 2012 summeras har 19 000 barn och ungdomar runt om i landet deltagit i Olympic Day och 5 500 föräldrar har funnits på plats. En oförglömlig dag för deltagaren men det kan även konstateras många andra positiva effekter för idrottsverksamheten på de orter där turnén har gjort nedslag."

"Under 2012 har Sveriges Olympiska Kommitté, i samarbete med Samsung, Arla, GB Glace och Vattenfall, tillsammans med olika lokala arrangörer arrangerat 52 Olympic Days på 31 olika orter. Vid varje tillfälle har ett antal olympier funnits närvarande och spridit stjärnglans och inspiration."

Läs mer på SOK.se


Klockan ringde 05.30 i onsdags morse och jag satte mig i bilen i mörkret för att köra till Falun. Körde förbi Dala-hästen som fick vara med på ett kort i farten.


Framme i Falun var det dags för en liten genomgång av Lisa. Vid 09.00 var det dags
för invigning inne i stora hallen med alla de 300 barnen som gick i tredje klass, alla lärare samt alla tjejer/killar, damer och farbröder från de lokala föreningarna. Olympier på plats var:
Nathalie Larsson (Skytte)
Stefan Olsson (Tennis)
Johan Röjler (Skridskor)
Lassi Karonen (Rodd) 
 Markus Oscarsson (Kanot)
 och jag Danijela Rundqvist (Ishockey)


 Jag gick ut till bandy planen direkt och knöt på mig ett par annorlunda skridskor.


 Vi var tuffare på bänken än på isen, det var lite halt i början men sen kom
jag igång.


Barnen var jätte duktiga och modiga, de flesta prövade att åka för första gången.
 Johan Röjler var på plats för att visa hur det skulle gå till, ett riktigt proffs.


I inomhus hallen var det full fart med massor av olika sporter, basketen var populär.


 Här får en av tjejerna hjälp med att dribbla med basketbollen.


 Blev många poäng i korgen.


 Fäktning var på plats.


Skytte, fokus på att pricka tavlan.


De hade duktiga instruktörer från den lokala föreningen på plats som såg till
att barnen lyssnade och hade roligt samtidigt som de testade på en ny sport. 






 Fick äran att skriva lite autografer.


 Jag och skytte drottningen Nathalie tävlade med.


 Riktigt kul att testa nya sporter, även för oss.


Det man tränar på blir man bra på, Robin Hood nästa!


 Lyckliga barn.


Lassi Karonen var populär. Det som imponerar mig mest är hans syreupptagningsförmåga. Karonens syreupptagningsförmåga är uppmätt till 7,19 l/min, vilket är det högsta värde som någonsin uppmätts inom svensk idrott. IMPONERANDE! Ha en underbar helg mina vänner!

Danni

Nov 22, 2012

Olympic Day

Vilka intensiva dagar, började min tidiga resa till Sverige 03.45 i tisdags morse, 12 h senare var jag i Sverige. Nu, 3 dagar senare, är jag hemma i Lugano igen. Många små motgångar påvägen men alla mina underbara När och Kära och Olympic Day lycklig! Försöker lägga upp bilder på bloggen men datorn säger ifrån. Den vill inte riktigt samarbeta. Min Samsung måste rensas tror jag.

Danni

Nov 17, 2012

Big Win


We played Langenthal tonight, we won 11-0. That was like a warm up for the big game that is coming up tomorrow against Zurich. We play Zurich at home in Lugano at 6.15pm on sunday. Welcome!


I was at the rink waaay before anyone else today. Love to have some time to get ready, peaceful and quiet.
Even though I love the girls and I laugh so hard everytime I see them, thank you ladies!


 I had a photoshoot today for a magazine.


 They took alot of pictures, at the hotel Delfino and outside the hotel on my bike.


 We went to Italy for lunch, or did we?! :)


 Me and Dad after the game.


 Dad is here to visit me for 10 days.


 Lugano, love it!

Bedtime, big game tomorrow / Danni


Nov 16, 2012

Air Canada Centre


 Women´s league team gets boost from Maple Leafs

I got this e-mail from a friend of mine in Canada, she works for the Canadian Women´s Hockey league and playes for Toronto. I wanna help her to get some people to the game, to all my friends in the Toronto/Ontario area, go and watch great hockey at ACC on saturday!


"We need to pack the stands on Saturday, but if you can't make it, we also play Alberta on Sunday at 12:45pm at the Mastercard Centre as well as at school's showcase game Monday at 11am at the Mastercard Centre.

These games will be our last home games of 2012. We'll be in Montreal the weekend of Nov 24th and 25th and off to Alberta for a three game series the weekend of Dec 1st and 2nd . For more info on our team and the CWHL schedule go to www.cwhl.ca. "

If you'd like to read more about the partnership click here.

Danni 


Nov 15, 2012

Miss You


Finns många härliga människor som förgyller mitt liv. Idag går dagens ros till min finaste!

Danni

Nov 14, 2012

Happiness

Here is some pictures from last week in Sweden, back in Lugano now and heading to the rink.

Landade hemma i Sverige förra veckan för en snabb visit. Vi hade spel ledigt med klubb laget och tyvärr vart det inget spel med Damkronorna som jag önskade. Åkte hem till Sverige och fyllde på med energi från mina nära och kära.


Linnéa å bebismagen hämtade upp mig på Arlanda. Träffade en trevlig farbror på planet hem som fick skjuts av oss med. Sen vart det direkt hem till Bromma för att träffa min Finaste och lite senare på kvällen var det familjemiddag hemma hos Mamma och Pappa. Blir så glad när familjen är samlad. Var så glad att ja inte ens hann fota dem!


Träffade Tobbe och Karin, mest Karin.

 

Drack min första Chai Latte hemma hos Sandra och Gustav. Så gott!


Var på Hälso Mässan med Mickan en eftermiddag.


Blodbussen var på plats, det var många år sedan sist så jag tänkte: då kan jag ge lite blod nu. Fyllde i lite papper och såg att sist jag gav blod var 2008 i Solna Business Park när jag jobbade på Stadiums kontor. Åren går snabbt. Fick ligga i stolen i några minuter innan påsen blev full.


Lämnade 1/2 liter blod, hoppas jag kan hjälpa något liv med det. Bli blodgivare du med!


Blivit bjuden på bästa fredagslunchen någonsin av Caroline.
Klart det är tre rätters när det handlar om fam Risberg!


Sallad med kräftstjärtar och eget vitlöksbröd.


Så glad man kan bli av en liten efterätt!


Tack gumman!


Har haft träningsvärk och varit stel i kroppen, främst ben, rumpa och rygg.


Innan jag åkte hem fick jag behandling på Hovet av Djurgårdens massör/naprapat.
Det var så stelt så jag gick som en anka, det gjorde ont att få behandling men mina stela muskler behövde det. Fick en hemläxa med två stretch övningar med.


Den här lappen hängde på väggen inne i behandlingsrummet:

There is no secret. The Russian method of development has been incredibly simple for 60 years. If you want to be great someday, repeat hockey skills perfectly, on-ice and off. Combine skille with explosive athletic movement -- and do this for several years. If this bores you -- forget about being great.


Bästa sällskapet på rummet, Jessica, Sandra, Gustav och Mickan kom förbi en kväll.


Man är inte snygg jämt, men glad är jag. Short å sockor är skönt!


Å så lite balans medans man sitter och pratar.

 

Det vart löpning/gång i Hammarbybacken med bästa Gellan i söndags.


Lååångt där nere ligger Lovisa och sover i sin barnvagn medan hennes Mamma och jag tränar.


Sen vart det lite lek och träning hemma med Moa med, som har namsdag snart.


Lill tjejen sov som en stock å vaknade lagom till lunchen.


Gellan och Anton bjöd på sallad med massa gott i, halloumi ost, kyckling och bäst av allt: soja bönor!
Det ska jag köpa direkt när jag kommer hem till jul i december, älskar dem och Edamame´s.


I december ses vi igen fam. Barvelid, då ska vi lära storasyster åka skridskor, längtar!


Det vart en grym fredag med massa Fredagsmys hemma på Svensk mark. Vi var ute och åt en god middag med trevliga vänners sällskap, vi dansade och skrattade hela kvällen och natten.


Lördagskvällen blev lugn och skön med hämtmat och lite godis, mest choklad för min del.


Det här ser säkert ut som en skräppåse utanför någons dörr, men icke. Det är en påse med ren tvätt. Lämnade en påse med smuts utanför Mickans dörr, som dagen efter var en påse med ren tvätt. Underbart när man kan hjälpa varandra, Tack!


Innan jag åkte hem åkte vi upp till AIK´s kontor och åt lunch med Jeanette. Skulle överraskat henne men jag kunde inte hålla mig efter några dagar. Fick min Ryska Guld medalj som har legat och väntat på mig på Ritorp i några månader. Rysk Mästare 2012 med Tornado.

Loads of Love Danni