Aug 28, 2013

SDE


Spelade min första träningsmatch med mitt nya lag förra söndagen. Vi spelade 2-2 mot juniorerna i vår klubb SDE. Känns kul att börja spela lite matcher nu, ser fram emot denna säsong. 


Igår var det dags igen, då mot Segeltorp. Benen och lungorna fick jobba då vi bara var 10 utespelare. Vi skötte oss bra trots det och Segeltorps tjejerna som hade tre femmor och spelar i Riksserien. Vi förlorade matchen och första perioden med 2-0. Andra perioden spelade vi 1-1 och sista 0-0. Grattis Segeltorp! Vi kör vidare idag med match mot Almtuna 19.15 i Gränby ishall i Uppsala. 

Danni

Hässelby Kälvesta

Var gäst på tjejernas träning i söndags förra veckan i Hässelby Kälvesta. I vinter ska min matchtröja hissas upp i hallen. Ni är varmt välkomna att dela den dagen med mig och supporta små tjejerna.


Glada och busiga tjejer inne i omklädningsrummet som hjälpte varandra att byta om.


Inte alltid så lätt att hitta det man ska i backen:)


Sötaste tjejen i fin tröja.


Tack Nora &Co för en grym timme, ni förgyller mitt liv! Vi ses snart igen och då ska vi åka ännu mer skridskor.


Lea och tjejerna ville ha ett eget kort.


Hittade någonting i omklädningsrummet som jag aldrig tidigare sett i ett omklädningsrum. En vit Batman legogubbe- check!


I den här ishallen började jag spela ishockey i när jag var 13år. Pappa tog mig hit när jag var yngre än det och lärde mig åka skridskor. Det spelades samma skiva av Tina Thörner varje gång på den tiden. Kommer ihåg alla mina grannar och killkompisar som jag alltid åkte med: Robban, Lill Fredrik, Sjöblom, Dan, Hollsten, Patrik (som är en ängel idag), Karim, Matte och Bäckis. Tack för alla härliga minnen. Även första laget, tjejerna, killarna och Damlaget i dåvarande Kälvesta, bruna och gula. Eken, Mickis, Jenni, Helena, Sara och alla tjejerna och tränarna. Så kul! I vinter hissas min landslagströja upp i taket och Lilla Sportspegeln kommer nog och hälsar på. Jag återkommer med datum.


Då som nu, tog Pappa sig till hallen när jag var på is. Denna gång när jag fick äran att gå på is med tjejerna och vara gäst i förra veckan. Tack för att du kom Pappa. Mamma ringde och frågade efter mig straxt efter att jag lämnat hallen då hon också ville hälsa på men jag hade redan åkt till Vallentuna och jobbat då.

Kram Danni





Greetings from Ontario, Canada,

Fick detta på mailen för några dagar sedan då jag och Nisse träffat ett gäng tjejer från Nordamerika för några veckor sedan:

Thank you, Danijela, for taking so much time with the U18 East Coast Selects Hockey team.  Our daughter, Katie Rampp (goalie), was so excited to meet you and listen to your advice.  She was interviewed yesterday by our local newspaper and they included a great photo of you and Katie:


 
Läs mer/read more: http://www.intelligencer.ca/2013/08/14/belleville-native-rampps-it-up-in-sweden
 
Thank you again for your generosity.
 
regards,
Susan Rampp (for Katie)

 
Thank you all, it was so Nice to meet you!

Danni

Aug 22, 2013



A girl that plays sports will have greater self-confidence, greater self-esteem & will be more likely to like her body! #KeepHerInTheGame

Danni

Aug 21, 2013

Ägg




Finns mycket tankar och åsikter om Ägg, här kommer Matijas fakta:

Kolesterolmyten
En del människor undviker äggulor eftersom de fått höra att ägg är höga i kolesterol,mättat fett, och hur det kan täppa upp dina artärer, samt orsaka hjärt-och kärlsjukdomar. Fel! Det visar sig inte bara är ägg bra för dig, men de kan faktiskt bidra till att minska kolesterol, samt hjälpa dig att bygga muskler och minska kroppsfett.
LDL-kolesterol
LDL (low density lipoprotein) annars känd som ”det onda kolesterolet” är producerad av levern och transporteras till andra delar av kroppen såsom hjärta, muskler och andra organ. Detta är kolesterolet du behöver hålla lågt eftersom det täpper upp artärer och orsakar många hälsoproblem och hjärtsjukdomar. Om du har högt LDL betyder det att du har för mycket kolesterol som flyter runt i blodet.
HDL-kolesterol
HDL (lipoproteiner med hög densitet) är ”det goda kolesterolet”, som även den produceras av levern, men dess roll är att gå igenom kroppen och ta det onda kolesterolet och andra fetter för att föra dem tillbaka till levern där de kan förstöras eller bearbetas till något kroppen kan använda.
Du vill ha mer HDL och mindre LDL! Forskning visar att konsumtionav ägg leder till en ökning av HDL – det goda kolesterolet. En studie i Thailand där försökspersoner fick ett helt ägg att äta varje dag i tre månader, utan några andra förändringar i kost eller motion, gjorde att deras HDL-nivåer ökade. Även andra studier har visat att upp till 6 ägg per dag inte bidrog till en ökad produktion av det dåliga kolesterolet – LDL.
Myten om att äggula ökar det onda kolesterolet är krossat, och i själva verket har vi lärt oss att de kan minska vårt dåliga kolesterol genom att öka det goda.
Näring
Ägg är ganska näringsrika. De består inte endast av fett (äggula) och protein (äggvita). I själva verket innehåller de ett brett spektrum av essentiellavitaminer och mineraler. Här är vad som finns i ett ägg:
Vitaminer
A: bra för huden och tillväxt.
D: stärker skelettet genom att höja kalciumabsorption.
E: skyddar celler från oxidation.
B1: hjälper att ordentligt frigöra energi från kolhydrater.
B2: hjälper att frigöra energi från protein och fett.
B6: främjar metabolismen av protein.
B12: en viktig vitamin i bildandet av nervfibrer och blodkroppar.
Mineraler
Järn: väsentligt i skapandet av röda blodkroppar.
Zink: bra för enzymstabiliteten och viktigt i sexuell mognad.
Kalcium: viktigaste mineralen i stärkandet av ben och tänder.
Jod: kontrollerar sköldkörtelhormon.
Selen: som vitamin E, skyddar cellerna från oxidation.
Bästa typ av protein
Äggvitan innehåller den renaste formen av protein som finns i all livsmedel. Det är så högt att dietister använder dem som standard när man jämför andra hela livsmedel. Deras ”biologiska värde” – ett mått som används för att avgöra hur effektivt ett protein används för tillväxt – är 93,7. Mjölk, fisk, nötkött och ris har respektive ett biovärde av 84,5, 76, 74,3 och 64.
Ju högre värde, desto bättre absorberas proteinet. Det är därför många Kroppsbyggare inkluderar ägg i sin kost. När en person äter nötkött, till exempel, absorberas inte all protein som används för att bygga vävnad. Varje stort ägg innehåller 6,3 gram protein.

Kram Danni





Som så många dagar förr så går dagens ros till Mickan som fick rycka ut och hjälpa mig och Nisse idag. Tack vännen, din hjälp är ovärderlig. Medan jag satt i bilen påväg till jobb i Gävle och hade magsår, Nisse skyndade sig till tåget så hämtade du bilnyckeln, TACK!


Aug 15, 2013

Work work


Vilken vecka, så mycket jobb, ligger på sängen hemma på hotellrummet och är helt slut men väldigt nöjd. Det blir väldigt intensiva dagar och jag har snart varit iväg på en Norrlands turnè i en vecka nu. Träffat massvis med härliga människor även denna gång och umgåtts med nya och gamla vänner. Fått höra många roliga och knäppa historier av mina norrlänningar. 


Smet iväg en timme mitt på dagen idag och tränade i Fjällräven med tjejerna och killarna. Körde styrka med Valle, så kul!


Elin kom in och hoppade på med och körde med oss.



Valle och Slipsen kom till mig på middag. Hade gott och suktat på hotellets oxfilèpasta som jag beställde men fick svar: Neeej tyvärr den är slut. Så det blev en grymt god kyckling och fetaost sallad med färskpotatis. Brödet slogs vi om, Slipsen och jag, tur att Valle var allergisk:) 



Mitt rum på Statt i Övik. 



Ett välbehövligt bubbel blev det ikväll. 


Har en hemlig leverans av en trunk från Övik till Stockholm. Min bil är fullastad så den får åka fram. 


Några av mina killar på jobbet i ishallen på Skyttis idag. Sötaste Nils med vita hjälmen. 


Alma och Anna kom in och lånade hjälmar och handskar. 


Innan träningen idag bytte vi om i domar rummet ihop med Daniel, Tobbe och några andra som spelar i NHL. Valle lånade Sedins Vancouver grejer och vi skojade med suspen. Han skrattade åt det. När vi sen satt på middag så fick Valle ett samtal mitt i middagen från hennes tränare. De ville att hon skulle ta bort bilden som vi båda la upp på Twitter. Hur orkar ni?! Hur orkar de tycka en sån här sak är negativ? Livet blir ju så mycket roligare om man skojar till det lite. Det blir ett jäkla liv när spelare går ut och dricker sig full innan match eller under en turnering. Då får de skäll, vi kan inte ens skoja och hålla i våra vänners susp utan att få skällning.. Vi hade kul och vi delar gärna glädjen, inte farligare än så.


Håll utkik i sportbutikerna ute i Sverige nu. Där ni kan vinna nya apx2 klubban till er själva och hela laget. 


Utanför ishallen i Piteå i tisdags. Det var full rulle hela dagen. Tack Stefan och Piteå för en bra dag! Kommer aldrig att glömma historien med cyklisten


Hockeyskolans spelare fick testa mina klubbor både på is och på skott rampen. 


Piteås A-lag tränade medans jag var där. 


Jag och min säljare Nobba tog en middag med efterrätt i söndags.


Två glada killar som prövade nya APX2 skridskon i Kalix. 


Hälsade på Brallan på hennes jobb i Luleå innan jag åkte vidare till Kalix i måndags. När jag kom in till butiken hade hon precis fått ett hemligt blombud, så kul! 


Utprovning med herrarna i Älvsbyn i söndags.


Bodde på Hotell Vilhelmina i lördags. Kostade 590kr och då ingick bankett med en gourmé middag. Lite bättre pris än på övriga delar i Sverige. Det serverades rökt rådjur, björnkorv, röding, rökt lax, sallader och färskpotatis. Bästa maten på länge! Älskar att det var lokal, vild mat. 


Mysig trappa på morgonpromenaden ner till vattnet. 


Gick ner mot Volgsjön. 


Satte mig en stund efter min promenad och kände stor tacksamhet för livet. Pratade med min Älskling i telefon en stund innan jag gick tillbaka.



Fin, skön och lugn miljö. 


Fin bankett med tröj auktioner och roliga samtal och tal efter Icebreakers matchen. Kul att träffa en alltid lika trevlig Modin. 


Fick smita in på gymmet efter jobbet. 



Fanns allt jag behövde, körde ben. 


Var på brandstationens gym, här hängde extra overaller ifall de behövde rycka ut medans de tränade, häftigt. 


Ice Breakers tackar lag Vilhelmina efter matchen där Fredrik Modin fick matchens lirare och Daniel Sedin var outstanding. 


Det blev skott tävlingar med killarna utanför hallen. 


Saga Eriksson, Tilde Sjödin, Jag och Amelia Vesterlund utanför hallen innan matchen.


Foppa sköt bra med Bauer Vapor APX klubban. 


Härligt att se Rakell signera bland de andra stora stjärnorna, önskar dig all lycka till bror! 


Det var bra att stå under mitt tält när regnet kom.



De fick se och testa all vår utrustning utanför hallen. 


Enkelt va?! Inte alltid kanske men det känns så när man läser denna. Påminner mig att göra mer saker som jag tycker om. Inte minst när man har svårt att få tiden att räcka till. 


Nu är det dags att sätta mig i bilen och åka hem till Stockholm. Har hunnit besöka Vilhelmina, Älvsbyn, Luleå, Kalix, Piteå, Örnsköldsvik och Härnösand.

På lördag är det en heldag i Spånga ishalll, på söndag Vallentuna. 

Kram Danni

Aug 12, 2013

Need an Au Pair in US?


Någon som behöver en grym tjej som Au Pair i USA? Läs nedan om bästa Rebecca:



Hej,

Jag heter Rebecca och är en tjej på 18 år. Jag är född den 21 mars 1995. Jag har nyligen tagit studenten, har nämligen hoppat upp en klass så gick ut ett år tidigare. Jag gick på Drottning Blankas Gymnasieskola, där jag läste Samhälle/Management. Den linjen riktar in sig på kommunikation och ledarskap. En av mina största drömmar sen jag var liten är att vara Au Pair i USA och nu när jag tagit studenten så får jag äntligen chansen att uppfylla den drömmen.

 

Anledningen till att jag vill vara det i USA är för att min familj har åkt dit varje sommar sen jag föddesMin pappa var utbytesstudent i Maine, Orr’s Island år 78/79 och har sen dess hållit kontakten med den familjen som han bodde hos. Den familjen har blivit som min släkt och detta har gjort att jag fått stor kärlek till detta land.

 

Jag är väldigt van vid barn då jag har sex yngre kusiner och jag har alltid tagit hand om dem när vi haft kalas och andra släktträffar. Jag älskar barn och att umgås och ta hand om dem. Ålder på barnen spelar ingen roll för mig, jag kan handskas med de flesta åldrarna.

 

Hur är jag då som person? Jo, jag är en väldigt glad, social,omtänksam och självsäker tjej. Jag säger ifrån om jag tycker att något är fel men inte på ett tyket sätt. Jag har absolut inte svårt för att träffa nytt folk. Jag är väldigt idrottsintresserad, jag har spelat både fotboll och innebandy och jag älskar att kolla på hockey. Jag skulle såklart vilja hamna hos en familj där jag får prata engelska eftersom det till stor del är språket som jag vill utveckla mer. Jag har redan väldigt bra språkkunskaper när det gäller engelska. Jag förstår mer än vad jag kan prata men jag kan prata i princip flytande engelska. Om jag ska välja hur bra jag pratar på en skala mellan 1-5 så skulle jag välja en 4-4,5. Jag har även körkort så om jag får tillgång till bil så kan jag köra den, vilket kanske underlättar för er också.

 

Jag kommer inte på något mer att skriva om mig själv men om du/ni är intresserade av att ha mig som Au Pair under ett år så är det bara att kontakta mig. Då kan ni även ställa fler frågor om mig eller något annat ni undrar över.

 

Ha det så bra,
Rebecca

 

Email: jonsson910@hotmail.com



Hör av dig om du kan hjälpa Rebecca hitta sitt drömjobb. Jag vet hur det är att ha sitt drömjobb och hjälper gärna andra att hitta sina. 

Kram från Norrland