Jun 11, 2013

Sportis


Nu kommer äntligen en uppdatering. Har full fart med jobb och fritid som vanligt. Blev några dagars avbrott i mitt nya jobb på Bauer och åkte till Uppsala och Jönköping med Olympic Day.
 

Måste bara tipsa alla barn om min vän Oskars projekt, eller Upplandsidrottens Sportis:
Sportis i korthet innebär det att de tillhandahåller fysisk aktivitet och social gemenskap och i viss mån fostran för alla barn som önskar i åk 3-6 på 9 olika arenor runt om i Uppsala kommun. En slags fritidsklubb med idrottsliga värderingar där man får prova på olika fysiska aktiviteter som föreningar genomför. Förhoppningsvis hittar man där något att fatta livslångt intresse för eller så får man upp ögonen för hur roligt det är att aktiveras tillsammans oavsett vilken idrott det är!

Läs mer om Sportis, vart i Uppsala det finns och vilka sporter man kan välja här, klicka på denna länkI Jönköping träffade jag massa fantastiska barn, killar och tejer som gav mig och de andra Olympierna massa energi. Vi testade massvis med nya sporter och jag fick bland annat hjälp att lära mig rida, segla och orientera.


Kan vara det häftigaste och mest känslosamma jag har gjort. Lärt den modigaste, blinda nioäringa Juslina att spela ishockey. Hon fick låna mina hockeyhandskar och min klubba så passade vi en puck till varandra. Juslina Babana och hennes assistent Anki Uddemar var helt fantastiska båda två!

Det som var minst lika rörande om inte mer var bilden ovan, när Juslina skulle lära mig att orientera. Blind och bara nio år, men full av positiv energi tog hon min hand och visade mig runt till de olika kontrollerna för att hjälpa mig att orientera. Jag grät av lycka utan att hon såg mig. Vilken tjej, tack för att du inspirerat mig för resten av mitt liv.

Kram Danni

1 comment:

  1. Good post with great explanation. Way of writing and convincing is glorious. Eyes on the topic like Arjun’s eyes. Seriously I never read this kind of post ever.
    Estetik

    ReplyDelete