Mar 7, 2013

Olympic Day Åre
Dagen började med en stor frukost hemma i stugan hos mig och Nathalie innan det var dags att promenera ner till Olympic Day området i Björnen.
Hela teamet hjälptes åt att "rigga upp" allt från flaggor till curlingbana. Vädret var på våran sida och förmiddagen började med -8 och vind och övergick till vindstilla och strålande sol, helt fantastiskt. Vid 10 öppnade vi upp området och då kom de första barnen, pigga och glada. Dagens alla sporter prövades av massvis med barn och ungdomar under dagen. Även endel föräldrar testade nya sporter och tyckte det var minst lika kul som deras barn. Idrotter som vi hade på plats var: Skidskytte, Curling, Tennis, Skridsko, Ishockey, Skicross, Stående längdhopp och Puckelpist. Arla var också på plats med bordshockey och bjöd barnen på mellanmål i form av ekologisk mjölk och kanelbullar, vilket var väldigt populärt. Jag provsmakade och godkände:) Det var full fart på alla stationer under hela dagen och det var en fröjd att se alla barnen inne på området som var fulla av energi, testa massvis med nya sporter för första gången med ett leende på läpparna. Många föräldrar som kom fram och berättade att de uppskattade alla Olympier som var på plats och hjälpte deras barn. Jag meddelade att det är helt fantastisk uppgift som vi har, att få hjälpa dem att testa alla våra idrotter, instruera och inspirera. Barnen ger oss så mycket energi och glädje, det tillsammans med den fantastiska stämning som vi har i vårt Team gör att Olympic Day är de dagar på året som är de bästa. Tack vare samarbetet mellan SOK´s sponsorer så är Olympic Day möjligt och tusentals barn och ungdomar från hela landet får under året testa massvis med nya idrotter och vi kan inspirera till ett aktivt liv. Som Stefan Holm en gång sagt, det finns en sport för alla, det gäller bara att hitta den. Efter dagen var det dags för ett litet träningspass och i natt börjar min hemresa till Lugano. Jag har laddat upp batterierna med massvis energi ifrån dessa två dagar i Åre som jag tar med mig hem till träningen imorgon kväll och finalmatcherna i helgen. Ser redan fram emot nästa Olympic Day, hoppas vi ses snart igen!

Hockeykramar från 

Danni

1 comment:

  1. Hej och tack för ett härligt och kul arrangemang. Amanda hälsar, tyckte det var kul att spela hockey och att se alla bilderna.

    ReplyDelete